Ompelua ja leivontaa


"Ei me pyöritä"





Ompelin K:lle hupparin, johon painon sormenjäljen kuvan.
Hienosti näkyy virnistäessä musta hammas, jonka poju sai hypätessään sängyn kulmaan viime juhannuksena. Nyt on veljeksillä samat hampaat mustana, kun B pienenä tippui väärinpäin olevan punkan päältä kylpyhuoneen lattialle, jolloin sai omansa tummaksi. Kylläpä ne siitä taas valkenee, kun rautahampaat tulevat tilalle.






Benjaminille myös huppari, johon painoin viikset.
Pitäis opetella käyttämään paremmin kameraa, jotta sais yksityiskohdat esille. Muutenkin kameran käyttöä tulis harjoitella. Tähän mennessä en oo saanut kameralla kuvattua kun max 16s videopätkiä, mutta tänään löysin Googlen ihmeellisestä maailmasta tiedon, että se voi johtua muistikortista! Parempaa muistikorttia ostamaan siis..





Kummitytölle housuhame, kuvassa V sovittaa.
 Täytyy Vanamolle ommella samanlaiset, pidemmillä lahkeilla vain. Neiti tykästyi kovasti prinsessahameeseen.





Sämpylää leipomassa.

Luin taannoin artikkelin lasten kasvatuksesta ja pullan leipomisesta, siitä kuinka kasvattaminen on kuin pullan leipomista.  Aikaa vievää ja  yhdessä tekemistä.

 Siitä intoutuneena aloitettiin taikinan teko. Olinhan saanut jälleen ostettua yleiskoneeseen rikki menneen kannen tilalle uuden. Yli vuoden kone saikin sitä odottaa. Yleiskoneemme ei käynnisty ilman kantta, joten on saanut lomailla tämän ajan. Taikinan loppuvaiheessa, jauhoja lisätessä, kuului "naks" ja kone lopetti pyörimisen. Se siitä koneesta, ei voi kehua Boshin yleiskonetta. Se on ollut meillä n. 6,5v ja sinä aikana suurimmaksi osaksi joku osa rikki, vähän käytetty siis. Tässä vaiheessa saatiin taikinakin niin sitkaaksi, ettei sen jalostaminen pulliksi enään onnistunut. Uutta taikinaa tehdessä loppuivat mm. vehnäjauhot, jotka korvaantuivat sämpyläjauhoilla. Lapsetkin joutuivat  pääsivät tässä vaiheessa tabletin äärelle pois taikinan kimpusta. Aikaa oli kulutettu reilusti aiottua enemmän, kun yritin saada yleiskonetta välissä uudelleen henkiin. Illan vauvauinti painoi päälle ja jätin leipomisen Antille. A teki korvapuusteja, niistä piti tulla laskiaspullia..

Se siitä pullanleipomisesta, kasvattamisesta ja yhdessä olosta. Mahdoton yhtälö - välillä, pakastealtaan kautta laskiaispullien syöntiin.





Vanamo jumppaa <3.

Kommentit