Astrid Lindgrenin maailma / Vimmerby / Mariannelund


Peppi Pitkätossun huvikumpu.
Tukholmasta jatkettiin matkaan Astrid Lindgrenin maailmaan, huvipuisto on laaja alue ja yhdessä päivässä sitä ei ehdi kiertämään. Vietimmekin siellä kaksi aurinkoista ja lämmintä kesäpäivää.




Etelämeren saari.




Ravintoloita.




Melukylän lapset.




Puistossa oli runsaasti tekemistä, katseltavaa ja ihmeteltävää. Suurin osa Lindgrenin satuhahmoista oli lapsille tuttuja, sillä olimme lukeneet etukäteen paljon hänen kirjojaan / kuunnelleet niitä äänikirjoina. Muutama uusikin tuttavuus tehtiin, kuten Kasja Kavat ja Nils Karlsson - hahmot.




Isompien poikien lempisadut / -hahmot olivat Ronja Ryövärintytär ja Matiaksenlinna, sekä Veljeni Leijonanmieli.




Yövyimme vartin matkan päässä Astrid Lindgrenin maailmasta Spilhammars - nimisellä leirintäalueella. Leirintäalue oli pieni ja todella rauhallinen. Sopii erityisesti luonnossa viihtyville ja alueella olikin paljon melojia. Kanootteja sai vuokrata myös alueelta. Leirintäalueella oleva leikkipuisto oli erittäin pieni (yksi liukumäkiteline), uimarannalla oli lisäksi muutamia kiikkuja. Uimaranta oli hyvä, siisti ja siinä oli laitureilla rajattu lapsille matalampi alue.




Kissankulma.
Täällä oli K:lle paljon mielenkiintoisia paikkoja, sillä Vaahteramäellä oli useita kotieläimiä ihasteltavana.




Ehdimme nähdä myös näytöksiä / pätkiä saduista. Kaikki esitykset olivat ruotsin kielellä, joten onneksi sadut olivat tuttuja, joten lapsiltakin onnistui esitysten seuraaminen luontevasti.

Kommentit