Coctail - lihapullat
Ohje
2kg naudan jauhelihaa
2pss ranskalaista sipulikeittoa
4dl kuohukermaa
2dl korppujauhoja
2 munaa
suolaa
mustapippuri - ja paprikajauhetta
1. Turvota korppujauhot kermassa noin. 15 minuutin ajan
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi
3. Pyörittele pieniksi lihapulliksi leivinpaperille. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia, niin että pullat ovat kullanruskeita.
Ohjeesta tulee noin 100kpl coctail - lihapullia.
Kinkku - juustosarvet
Ohje
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2dl kermaviiliä
0,5dl öljyä
Täytteeksi:
juustoraastetta
kinkkusuikaleita
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kaulitse pallot halkaisijaltaan noin 30 cm ympyräksi ja jaa ympyrät kahdeksaan osaan.
Jaa täyte sektoreille ja kääri tiukoiksi rulliksi leveämmästä päästä aloittaen. Voitele sarvet munalla.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Ohjeesta tulee 16 kpl kinkku - juustosarvia.
Mustikkakuppikakut
Ohje:
110g voita, huoneenlämpöisenä
1 1/4 dl sokeria
1 1/3 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja, siivilöityjä
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
125 ml piimää
1,5dl mustikoita
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen
2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksi muna kerrallaan ja vatkaa taikinaa pari minuuttia jokaisen lisäyksen jälkeen.
3. Sekoita siivilöidyt jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita. Kaada joukkoon puolet piimästä ja sekoita. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki jauhot ja piimä on lisätty taikinaan. Lisää lopuksi mustikat taikinaan varovasti käännellen.
Hox! Pyöräytä mustikat ensin pienessä määrässä jauhoja, niin estät niitä uppoamasta kuppikakkuihin.
4. Täytä muffinsivuoat puolilleen ja paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kakut ovat kullanruskeita.
Ohjeesta tulee noin. 14 mustikkakuppikakkua.
Alkuperäinen ohje: Ihastuttavat kuppikakut - kirjasta
![]() |
Kuvaaja: Jani Junes |
Vaniljakreemi
Mustikkakuppikakkujen kuorrutus.
Ohje
110 g voita, huoneenlämpöisenä
60 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
1 tl vanilja - aromi
500 g tomusokeria, siivilöityä
Jos haluat kuorrutteesta värillistä, lisää pari tippaa elintarvikeväriä
Koristeena
Dr.Oetker, Princess Lillifee - koristekuvioita
1. Vatkaa voi, sokeri, maito, vanilja - aromi sekä puolet tomusokerista tasaiseksi massaksi.
2. Lisää loput tomusokerit vähitellen, vatkaten välillä, kunnes seos on tasaista.
3. Jos haluat värjätä kreemin, lisää yksi tippa elintarvikeväriä ja sekoita. Toista vaiheet, kunnes massa on haluamasi väristä.
Riittää kuorruttamaan 15-20 normaalikokoista / noin 60 minikuppikakkua.
Alkuperäinen ohje: Ihastuttavat kuppikakut - kirjasta
Kommentit
Lähetä kommentti