Itävalta: Salzburg / Hallstatt / Flachau


Keväällä kävimme miehen kanssa pidennetyllä viikonlopulla Itävallassa. Salzburgin kauneimmat näkymät olivat ylhäältä vuorelta, jonne pääsi kävelemällä tai hissillä. Paikka on täydellinen maisemien ihailuun piknik-korin kanssa.




Salzburgista pääsee ilmaisella (hissilipun hintaan sisältyvällä) bussiyhteydellä Flachaun hiihtokeskukseen pääsesongin aikana, koska pääsesonki oli kuitenkin jo ohi vierailessamme Itävallassa, vuokrasimme auton ja ajelimme sillä laskettelemaan.




Lasketteluvälineet sai näppärästi myös vuokrattua, eikä omia tarvinnut kuljettaa mukana.







Maailman vanhin suolakaivos. Hallstattissa sijaitsee maailman vanhin suolakaivos, jossa vierailin nyt toistamiseen (edellisestä kerrasta noin 10 vuotta). Edellisestä kerrasta suolakaivoksen esittelykierros oli osittain muuttunut, kaivokseen oli tullut lisää esitystekniikkaa kertomaan kaivoksen historiasta ja yllättävää kyllä, pääsylipun hinta oli roimasti halvempi, mitä viimeksi. Löysin nimittäin vanhan pääsylippuni albumeja selaillessa.




Suolakaivoksen alapuolella olevan järven rannalla sijaitsi pieni Hallstattin kylä. Kylä oli kaunis ja erittäin tunnelmallinen.

Kommentit