Kotia ja kakkua


Lapset olivat tehneet pikkukoulussa hienot ruohopurkit. Kerhossa istutetut siemen eivät vain itäneet, joten hajoitettiin äidin rairuohoistutus lasten purkkeihin. Komea siirtonurmi!




DIY seinävaate villasta, muutaman helmen aion vielä pujottaa ripustuslenkkiin kun vaan ehdin. Sohvapöydät ja kiikku tori.fi - löytöjä, wc:n matto paikkaa kiikkutuolin mattoa ja lastenhuoneen matto vaihteeksi olohuoneessa :) Kummituspuun saviruukun löysin Tokmannilta, en vaan hoksannut että purkissa ei ollut lasitusta pohjassa, niin sain jo kostealla savipurkilla tehtyä rinkulan kuvan pöydän pintaan.




Edvin 7 kk
5 kuukautisena mitat 8640g ja 64,4cm, viimeksi jäi mitat kirjoittamatta ylös neuvolakorttiin, mutta puolivuotiaana oli 9kg paukkunut rikki. Noin 6,5 kk iässä lähti ryömimään eteenpäin, vieläkään ei kyllä mennä kuin maksimissaan puolen metrin matkoja eteenpäin, peruutusvaihde päällä ja enimmäkseen viihtyy sylissä.





Me naisista löydetty ohje,  tuli aika rasvainen pohja ja tiivis tuo valkosuklaakerros. Ystävä oli tehnyt saman kakun muunnellulla ohjeella jota sain myös kyläillessä maistaa, se oli kyllä paljon paremman makuinen. Pehmeämpi ja pohja ei ollut niin rasvainen. Tässä siis muunneltu eli parempi ohje, ei ole äklömakeakaan.

Kinderkakku

Pohja
150g suklaakeksejä
50g voita

Täyte
3 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
250g valkosuklaata
3 rkl vettä

Maitosuklaavaahto
2dl kuohukermaa
150g maitosuklaata

Koristeeksi karkkia

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2. Murskaa suklaakeksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuokaan, sekä laita jääkaappiin kovettumaan.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon nauhana koko ajan sekoittaen.
6. Kiehauta tilkka vettä. Purista liivatteesta kylmä vesi pois ja sekoita kuumaan veteen. Lorota vesiliivateseos täytteen sekaan ohuena nauhana  koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa väh 4h, mieluiten seuraavaan päivään.
7. Valmista maitosuklaavaahto juuri ennen kuin tarjoilet. Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vispaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Valuta sulanut suklaa kerman joukkoon koko ajan sekoittaen.
8. Kakku tarjoilualustalle ja suklaavaahdolla sekä karkeilla koristelu!


Jäikö joku muunnos reseptistä pois Laura?


Kommentit