Vaarilassa


Sektorikakku

Ohje:

Pohja:
300g piparkakkuja
125g voita

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
6 liivatelehteä
4dl kuohukermaa
500g vaniljavanukasta
250g valkosuklaata
3/4dl vettä

Koristeeksi karkkia.

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2. Murskaa piparkakut (mitä pienemmäksi jauhoksi, sen parempi). 
3.Sulata voi ja sekoita piparimurskan joukkoon.
4. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Laita liivatelehdet likoamaa kylmään veteen.
6. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vanukas. 
7.Sulata suklaa ja lisää täytevaahtoon.
8. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet.
9. Lisää liivatevesi ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen täytemassaan.
10. Kaada täyte vuokaan. 
11. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia, mieluiten yön yli. 
12. Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Alkuperäinen ohje: Kinuskikissa

Vinkki: ainakin Lidlissä myydään 500g vaniljavanukaspurkkeja.









Kahvittelemassa Vaarilassa.

Kommentit

  1. Nam, mikä herkkukakku! :) nuo sektorit on kiva koristeluidea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä kakku ei oo mikään äklömakea (vaikka koristeiden perusteella siltä vaikuttaa ;p)

      Poista

Lähetä kommentti