Ohrarieska


Kesällä leipoin ohrarieskoja.





Paistoin  rieskat sähköuunissa 300c asteessa. Palohälytin huusi joka kerta kun uuninluukun aukaisi. Lopputuloksena oli, että korkeareunaisesta pellistä tuli kiero. Vähänkään kun lämpenee menee vinoon, ei saa enään piirakoita sillä paistettua. Muut pellit pysy kyllä suorassa. Hyviä oli rieskat!


Ohrarieska 6 - 9kpl

Ohje

2dl kylmää vettä
4 - 4 1/2 dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
1 tl suolaa

1. Sekoita ainekset taikinaksi ja taputtele jauhoteutuin käsin tai kauli heti 2-3 mm paksuisiksi rieskoiksi. 
2. Pistele haarukalla ja paista kuumassa leivinuunissa / 250-300 asteisessa sähköuunissa keskitasolla n. 10-15min

Vinkki: rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma.




Kommentit