Suklaasuukot




Ennen uuniin menoa.



Uunista tulleina.




Kuorrutetta.

Ohje:

Vaniljapusut

3 munanvalkuaista
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria TAI muuta maustetta
noin 20 Marie-keksiä
300g taloussuklaata
1tl öljyä

1. Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
2. Jatka vatkaamista ja lisää sokeria pikkuhiljaa, niin kauan että vaahto on niin kovaa, ettei tipu astiasta vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.
3. Lisää haluamasi mauste (laitoin ite vaniljasokeria puoleen ja puoleen kaakaojauhetta) ja kääntele juuri ja juuri sekaisin esimerkiksi nuolijalla.
4. Laita keksit leivinpaperin päälle pellille ja pursota seos niiden päälle.
5. Paista keksikekoja 150 asteessa 6-8 minuuttia, niin että vaahto kiinteytyy.
6. Sulata suklaa vesihauteessa öljyn kera. 
7. Jäähdytä sula suklaa.
8. Uita keksivaahtokekoja suklaassa ja nostele takaisin leivinpaperille jähmettymään.

Alkuperäinen ohje: Herkullinen hetkessä - kirja /


Havaintoja:

Tein vanilja- ja kaakaosuukkoja. Vaniljasuukot oli oikein hyviä! Kaakaosuukot makuuni liian makeita. Tein suukkoja myös gluteenittomille keksipohjille, joten näin saa herkuista gluteenittomat. Koitin myös pakastamista, se onnistuu, mutta täytteestä tulee tahmeampaa syötävää pakastuksen jälkeen. Tuoreena paras!


Kommentit