Spagetti ja bolognese




Bolognese
noin 10 henkilölle

Ohje:
2 isoa porkkanaa
pala selleriä 
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pkt pekonia
1 tölkki (noin 400g) tomaattimurskaa 
700g jauhelihaa
2 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus pähkinärouhetta
1 dl kevytmaitoa

Lisäksi
spagetti
vesi
öljy
ripaus suolaa

juustoraastetta

1. Kuori ja leikkaa juurekset pieneksi kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit ja leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.
2. Ruskista pekonit paistinpannulla. Lisää kaikki kasvikset ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää jauheliha ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia puolella teholla. Jauhelihaa ei ole tarkoitus ruskistaa.
3. Kaada seos isoon kattilaan ja jatka työskentelyä siinä, mikäli paistinpannusi koko ei riitä.
4.Lisää vesi, tomaattipyree ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes osa nesteestä on haihtunut.
5. Lisää tomaattimurska ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Kastikkeen on tarkoitus olla sakeaa, mutta lisää tarvittaessa tilkka vettä haudutuksen aikana.
6. Sekoita joukkoon maito ja kuumenna kastike.
7. Tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.

Alkuperäinen ohje: Pirkkä 1-2/2014 - lehdestä


- Keitä spagetti kypsäksi vedessä, jossa on tilkka öljyä ja suolaa.



Kommentit