Lammaskakku

Lammaskakku

Ohje:

Täytekakkupohja

6 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

rasvaa ja korppujauhoja vuoan vuoraukseen

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon kevyesti nostellen.
5. Kaada korppujauhotettuun vuokaan.
6. Paista noin 35 minuuttia, kumoa vasta jäähtyneenä.




Valkosuklaa-mustikkamousse kakkutäyte

4kpl liivatelehteä
4dl kermaa
1prk vaniljarahkaa
180g valkosuklaata
noin 2dl mustikoita

1. Laita liivatteet kylmään veteen.
2. Sulata suklaa.
3. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka, sula suklaa ja mustikat. (HOX! pakastemustikoita käytettäessä, sulata ne ennen.)
4. Liuota liivatteet pieneen määrää kuumaa vettä ja sekoita muun täytteen joukkoon.



Vuoraa pyöreä kippo elmukelmulla (esim. kakkuvuoka) ja leikkaa kakkupohja 3-4 pyöreään osaan.
Kostuta jokainen pohja maidolla ja laita kakkutäytettä väliin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.




Päällystäminen voi alkaa.

Koristelu

4dl kermaa
5kpl Kick - patukkaa 
(Korvaisin Kick-patukat mielummin sokerimassalla ja mustalla elintarvikevärillä -> ei tule niin kovaa massaa, kun kakku on viileässä.)
Valkoista sokerimassaa
1pss valkoisia vaahtokarkkeja

1. Vatkaa kerma
2. Muotoile Kick - patukoista / värjätystä sokerimassasta lampaan kasvot.
3. Päällystä kakku kermalla.
4. Aseta kasvot paikoilleen ja kiinnitä vaahtokarkit kermaan.





Valmis kakku.




Mää.




Kick - patukat. Helppo muokata, kun pehmittää ensin vaivaamalla.
Suosittelen kuitenkin värjättyä sokerimassaa, sillä Kick - patukat kovettuvat aika kovaksi ja kaikki kakkulapiot eivät enään pysty siihen :)

Kommentit

  1. Tää on kyllä tosi hieno!! : ) itekki oon aatellu joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää itekkin tehdä toisen kerran joskus, kun tein tämän liian korkeeseen / kapeaan astiaan. Ei pääse lampaan korvat niin oikeuksiinsa.

      Poista

Lähetä kommentti