Kuivakakku / jauhelihakiusaus






Kuivakakku

Ohje:

150g voita / 1,5 dl öljyä
2 1/2 dl maitoa
2 munaa 
5dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1tl vaniljasokeria

1. Kaikki ainekset sekaisin.
2. Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka tarvittaessa, kaada taikina vuokaan.
3. Paista 175 asteessa noin 1 h 15 min.

Vinkki: 1. Kakkuun voi lisätä oman maun mukaan esimerkiksi raastettua valkosuklaata / mariannerouhetta. Jälkimmäistä on kuvassa olevassa kakussa.
2. Jos kakun pinta alkaa tummumaan liikaa, peitä kakku leivinpaperilla / foliolla ja jatka paistamista loppuun saakka.
3. Kokeile kakun kypsyys puutikulla, mikäli taikinaa ei jää tikkuun on kakku kypsä.

Alkuperäinen ohje ystävältäni Mallulta.




Jauhelihakiusaus
noin 3-4 hlö

Ohje:

400g jauhelihaa
1 pss perunasipulisekoitusta
2dl ruokakermaa

1. Paista jauheliha ja mausta haluamallasi mausteilla (suola, mustapippuri, paprika..)
2. Sekoita uunivuokaan paistettu jauheliha ja perunasipulisekoitus. 
3. Kaada päälle 2 dl ruokakermaa.
4. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma imeytynyt niihin.

Kommentit

Lähetä kommentti