Kaalilaatikko


Kaalilaatikko

noin 6 henkilölle

Ohje:

1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 tl suolaa
4dl vettä
1 sipuli
n. 1/2 isoa keräkaalta
400g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1 rkl ruokaöljyä
n. 2 rkl siirappia
4 dl lihalientä

1. Kietä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

2. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

3. Paista jauheliha ja sipuli paistinpannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä toiseen astiaan odottamaan.

4. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia noin 5-10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

5. Sekoita keskenään riisi, jauhelihasipuliseos ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200 - asteisessa uunissa noin tunti. 

Vinkkejä: 

- Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.

- Tarjoa kaalilaatikko puolukkasurvoksen kera.

- Lihaliemi = lihaliemikuutio liuotettuna 4dl vettä.



Vaatii aktiivista valmistumisaikaa noin 20 minuuttia ja passiivista noin 60 minuuttia.




Kommentit