Pinaatti-juustomuffinit & kinderpiirakka


Värikästä taikinaa.

Pinaatti-juustomuffinit

Ohje:

1dl öljyä
3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
75g sulatettua pinaattia
150g mozzarella-juustoraastetta
2 munaa
2tl leivinjauhetta
50g pähkinärouhetta
3tl punaista pestokastiketta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa muffinssivuokiin, yhdestä annoksesta tulee noin 10 kappaletta. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä.






Pinaatti-juustomuffinit odottelemassa uuniin menoa. Maistuva ja nopea valmistaa!




Kinderpiirakka

Ohje:

6dl sokeria
5dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita
4 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä kuivien aineiden joukkoon. Lisää munat yksitellen taikinaan sekoittaen välillä.

Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Voikreemi:

150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vanilliinisokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa vielä hetki. Levitä jäähtyneen piirakan päälle notkea kreemi ja laita pakasteeseen (ettei lämmin suklaa ja pehmeä kreemi sekoitu keskenään.)

Kuorrutus:

200g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna

Sulata suklaa ja levitä kovettuneen kreemin päälle. 

VINKKI: Kaada sula suklaa osissa kreemin päälle ja levitä osa kerrallaan. Jos kaadat koko suklaan kerralla viileän kreemin päälle, jämähtää suklaa paksuksi kerrokseksi, eikä sitä saa levitettyä kunnolla.

Koristelu:

Valkosuklaata raastettuna









Kommentit