Coctail - lihapullat, Kinkku - juustosarvet, Mustikkakuppikakut / reseptit


Coctail - lihapullat

Ohje

2kg naudan jauhelihaa

2pss ranskalaista sipulikeittoa

4dl kuohukermaa

2dl korppujauhoja

2 munaa

suolaa

mustapippuri - ja paprikajauhetta

1. Turvota korppujauhot kermassa noin. 15 minuutin ajan

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi

3. Pyörittele pieniksi lihapulliksi leivinpaperille. Paista uunissa 175 asteessa  noin 30 minuuttia, niin että pullat ovat kullanruskeita.

Ohjeesta tulee noin 100kpl coctail - lihapullia.




Kinkku - juustosarvet

Ohje

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

0,5tl suolaa

2dl kermaviiliä

0,5dl öljyä

Täytteeksi:

juustoraastetta

kinkkusuikaleita

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kaulitse pallot halkaisijaltaan noin 30 cm ympyräksi ja jaa ympyrät kahdeksaan osaan.

Jaa täyte sektoreille ja kääri tiukoiksi rulliksi leveämmästä päästä aloittaen. Voitele sarvet munalla.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia

Ohjeesta tulee 16 kpl kinkku - juustosarvia.




Mustikkakuppikakut

Ohje:

110g voita, huoneenlämpöisenä

1 1/4 dl sokeria

1 1/3 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja, siivilöityjä

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

125 ml piimää 

1,5dl mustikoita

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen

2. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksi muna kerrallaan ja vatkaa taikinaa pari minuuttia jokaisen lisäyksen jälkeen.

3. Sekoita siivilöidyt jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Lisää kolmasosa jauhoseoksesta taikinaan ja sekoita. Kaada joukkoon puolet piimästä ja sekoita. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki jauhot ja piimä on lisätty taikinaan. Lisää lopuksi mustikat taikinaan varovasti käännellen.

Hox! Pyöräytä mustikat ensin pienessä määrässä jauhoja, niin estät niitä uppoamasta kuppikakkuihin.

4. Täytä muffinsivuoat puolilleen ja paista uunissa 25 minuuttia, kunnes kakut ovat kullanruskeita.

Ohjeesta tulee noin. 14 mustikkakuppikakkua.

Alkuperäinen ohje: Ihastuttavat kuppikakut - kirjasta


Kuvaaja: Jani Junes

Vaniljakreemi

Mustikkakuppikakkujen kuorrutus.

Ohje

110 g voita, huoneenlämpöisenä

60 ml kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä

1 tl vanilja - aromi

500 g tomusokeria, siivilöityä

Jos haluat kuorrutteesta värillistä, lisää pari tippaa elintarvikeväriä

Koristeena

Dr.Oetker, Princess Lillifee - koristekuvioita


1. Vatkaa voi, sokeri, maito, vanilja - aromi sekä puolet tomusokerista tasaiseksi massaksi.

2. Lisää loput tomusokerit vähitellen, vatkaten välillä, kunnes seos on tasaista.

3. Jos haluat värjätä kreemin, lisää yksi tippa elintarvikeväriä ja sekoita. Toista vaiheet, kunnes massa on haluamasi väristä.

Riittää kuorruttamaan 15-20 normaalikokoista / noin 60 minikuppikakkua.

Alkuperäinen ohje: Ihastuttavat kuppikakut - kirjasta

Kommentit